Anemone hepatica
Ranunculaceae
Nom en français : Hépatique.
Descripcioun :Sara baiado dins quàuqui tèms.
Anemone hepatica & Valerianella echinata
Anemone hepatica
Ranunculaceae
Nom en français : Hépatique.
Descripcioun :Sara baiado dins quàuqui tèms.
Port : Erbo Taio : 8 à 20 cm Fueio : basalo Tipe bioulougico : Emicriptoufite Cicle bioulougico : Planto renadivo
Gènre : Anemone Famiho : Ranunculaceae Ordre : Ranunculales
Coulour de la flour : Bluio Petalo : 6 Ø (o loungour) flour : Pancaro entresigna Flourido : Printèms
Sòu : Ca Autour basso e auto : 100 à 2200 m Aparado : Noun
Liò : Blachiero - Roucaio - Bos Estànci : Subremediterran à Mountagnard Couroulougi : Bourealo Ref. sc. : Anemone hepatica L., 1753 (= Hepatica nobilis Schreb., 1771 )
Valerianella echinata
Caprifoliaceae Valerianaceae
Àutri noum : Grasseto, Greisseto.
Noms en français : Doucette à piquants, Mâche à piquants.
Descripcioun :Aquesto douceto èi devengudo proun raro au nostro. Trachis dins li champ de culturo subretout mena en bioulougico qu'èi vengudo i'a de milo an emé lou blad (arqueoufito). Se recounèis eisadamen, qu'èi pas toujour lou cas dins aquesto famiho, emé si fru di tres bano (fotò) .
Usanço :S'acampo en rouseto e se manjo coume ensalado champanello.
Port : Erbo Taio : 15 à 80 cm Fueio : óupousado Tipe bioulougico : Teroufite Cicle bioulougico : Planto de l'an
Gènre : Valerianella Famiho : Caprifoliaceae Famiho classico : Valerianaceae Ordre : Dipsacales
Coulour de la flour : Blanco Petalo : 5 Ø (o loungour) flour : 1 à 2 mm Flourido : Printèms
Sòu : Ca Autour basso e auto : 0 à 1200 m Aparado : Vo Remarco : Ensalado champanello Abriéu à jun
Liò : Champ - Meissoun - Ermas Estànci : Termoumediterran à Mountagnard Couroulougi : Estenoumediterrano Ref. sc. : Valerianella echinata (L.) DC., 1805